Yhteisötaiteellinen fiktiivinen ensyklopedia.

Yhteisötaiteellinen fiktiivinen ensyklopedia.

torstai 27. marraskuuta 2014

Kännilän kylä

KÄNNILÄN KYLÄ sijaitsee Peikon perseen pimeimmässä kolkassa, tarkemmin sanoen siellä minne aurinko ei paista. Kyläläisiä on totuttu kutsumaan känniläisiksi, ei pelkästään kylän nimen mukaan vaan myöskin siksi, koska tavatessa he ovat kuitenkin kännissä ja silloin he ovat ääliöitä.

Kännilän kylän virallinen kansalliskukka on Savonulpukka. Aikoja sitten yksi känniläinen känniääliö riiasi Savon maalla ja sai rukkasten lisäksi kotiin tuomisiksi Savonulpukan siemenen sekä harmittoman, mutta sitäkin kiusallisemman tartunnan puheeseensa: Savon murteen.

Känniläisten suurinta herkkua on Tyhmähiiri. Tämän Latvialaisen perinneherkun reseptin muuan känniläinen kähvelsi ollessaan Latviassa Kansainvälisillä keksintöpäivillä. Suurin saavutus känniläisten monenkirjavassa historiassa onkin keksintö, Änkytyksen katkaisin.

Känniläisten suurin riesa ovat Saunatontut. Känniläisten ja Saunatonttujen välistä herrasmiessopimusta on yritetty repiä kahtia jokaisen kuun viimeisellä viikolla, viikkoa ennen palkanmaksupäivää. Sillä känniläisten rahat on visusti talletettu pitkäripaisen puodin kassoihin, ja velaksi ei myydä. Silloin sauna ei lämpiä ja kaljanhimoiset Saunatontut yrittävät kähveltää tuvista ja piilopaikoista känniläisten viimeisetkin viina lirut. Sovittelijaksi saapuu usein Kaiku-Kaiku kaupunkilainen soutaen Joutavuuksien järven yli. Kaupunkilainen tuo tullessaan korillisen kaljaa sekä litroittain pontikkaa. Pantiksi hän saa saunan avaimen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti