Yhteisötaiteellinen fiktiivinen ensyklopedia.

Yhteisötaiteellinen fiktiivinen ensyklopedia.

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Pahkiainen

PAHKIAINEN, pienikokoinen tuhoeläinten laji, jonka keskimääräinen elinikä vaihtelee viidestä vuodesta kymmeneen vuoteen. Täysikasvuisen pahkiaisen pituus ja korkeus on noin kymmenen senttiä. Niillä on liskon ruumis ja neljä pientä töppöjalkaa, mutta linnun siivet ja nokka. Niiden suomut ovat väritykseltään ruskeita ja höyhenet valkoisia tai harmahtavia. 

Pahkiaisilla on ruskea nokka, joka on täynnä neulanteräviä hampaita. Nokka kykenee avautumaan jopa neljätoistasenttiseksi ja kykenisi siis syömään toisen pahkiaisen kokonaisena. Pahkiaiset eivät kuitenkaan turvaudu kannibalismiin kuin äärimmäisessä nälässä. Niiden pitkät kynnet ovat tylpät eivätkä siksi kelvollisia metsästykseen. 

Pahkiaiset ovat lajina hyvin yleisiä ja niitä saattaa löytää jokaisesta satamakaupungista, minne niitä houkuttaa helppo ruoka ja ihmisten jätteet. Ne metsästävät ruokaa laumoissa ja löytäessään vartioimattoman leipäpalan tai jäätelötötterön, ne hyökkäävät koko lauman voimin kohteensa kimppuun. Pahkiaiset ovat kuitenkin heikkoja olentoja, joiden vahvuus piilee saaliin yllättämisessä, voimassa ne häviävät jopa pienelle lapselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti