Yhteisötaiteellinen fiktiivinen ensyklopedia.

Yhteisötaiteellinen fiktiivinen ensyklopedia.

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Örkki

ÖRKKI, suurikokoinen laji, jonka keskimääräinen elinikä on sataviisikymmentä vuotta. Täysikasvuisen örkin pituus vaihtelee kahdesta metristä neljään metriin. Örkkien ihonväri taas vaihtelee sameanharmaasta loistavan vihreään. Örkit ja maahiset ovat keskenään kaukaisia lajisukulaisia, vaikka kumpikin laji kieltää moiset herjaukset vakaasti. Tiedeyhteisö ei yleensä pidä asiasta isoa meteliä, koska on hyvin kiintynyt fyysiseen terveyteensä.
Örkkien isot torahampaat ja jyhkeä leuka vaikeuttavat ihmiskielillä puhumista ja heidän omaa kieltään pidetäänkin yleisesti kokoelmana erilaisia murahduksia. Silti evoluutiosta johtuva kielen kehittymättömyys ei ole tehnyt örkeistä typeriä. On yleisessä tiedossa, että örkki kykenee laskemaan päässään äärimmäisellä tarkkuudella lentävän esineen lentoradan tai jykevien esineiden (kuten toisten örkkien) murtumispisteen. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että örkit käyttävät huomattavaa matemaattista lahjakkuuttaan valikoivasti ainoastaan taistelutarkoituksiin. Onkin sanottu, ettei mikään laji ole niin sotaisa kuin örkit. 

Siitä huolimatta örkit osaavat käyttäytyä oman yhteisönsä sisällä hyvin rauhanomaisesti, heillä on aivan omat käyttäytymiskoodinsa, jonka mukaan he elävät. Eräät tiedemiehet ovat esittäneet, että monet örkkien kanssa käydyistä kiistoista olisi voitu välttää perehtymällä paremmin heidän kohteliaisuuskäytänteisiinsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti